sobota, 7 marca 2020

Zniszcz mnie - Anna Langer

Zniszcz mnie - Anna Langer

Autor: Anna Langner
Tytuł: Zniszcz mnie
Wydawnictwo: Kobiece
Ilość stron: 456
Rok wydania: 2020


On i ona.
Pogubiony imprezowicz i zbuntowana outsiderka.
Nie spodziewają się siły rażenia gorącego uczucia, które ich połączy.
Barry uchodzi za prawdziwą duszę towarzystwa, ale to tylko pozory. Tak naprawdę czuje się samotny i ma wiele kompleksów, które ukrywa pod tatuażami, piercingiem i ekscentryczną fryzurą. Nie jeździ motocyklem i nie zalicza panienek jak jego kumple.
Pewnego dnia zauważa tajemniczą nieznajomą, która na jego widok w panice ucieka i gubi swój szkicownik. Barry odkrywa, że dziewczyna ma wielki talent i ze zdziwieniem zauważa, że… każdy rysunek przedstawia jego.
Amy, którą wszyscy mają za dziwoląga, chce odzyskać swoją własność. Ma jednak pewien plan, w którym to właśnie Barry może jej pomóc.


Jak myślisz? Dlaczego poczuła się nieszczęśliwa? Bo normalna, lubiana nastolatka raczej nie próbuje się zabić. Podpowiem Ci, to przez wózek.

Amy nosi na swoich barkach wielkie wyrzuty sumienia po tym, co się wydarzyło kilka lat temu gdzie w wypadku, zginął jej chłopak a jej siostra, wylądowała na wózku. Przez to wydarzenie co roku w dzień wypadku sama wymyśla sobie karę i cierpi. Od pewnego czasu chodzi na wyścigi, by obserwować pewnego chłopaka, którego później rysuje w swoim zeszycie. Pewnego dnia zapomina zeszytu i zostaje on na trybunach, gdzie trafia w jego ręce chłopaka z rysunków Amy.

Barry to chłopak, który też masz swoje problemy a żeby o nich zapomnieć, bierze narkotyki. Uwielbia jazdę na deskorolce i imprezy z kumplami. Z pozoru wygląda na duszę towarzystwa i takiego śmieszka, lecz tak naprawdę jest wrażliwy i samotny.

Od samego początku widać, że są dla siebie stworzeni, Barry nie chce przyznać się do tego, że się zakochał w Amy, a ona uważa, że nie jest na tyle atrakcyjna, żeby zwrócił na nią uwagę i tak przez większość fabuły.


Biorę jego czarną bluzę i choć jest na mnie o wiele za duża, zakładam ją z przyjemnością.

Pierwszy raz spotykam się z tą autorką i jestem zachwycona jej stylem pisania, książkę czyta się błyskawicznie szybko, mimo że jest dość dużo stron, to nawet tego nie odczułam. Język jest lekki, co prawda pojawiają się czasami wulgaryzmy, ale rzadko. Książka opowiada o trudnej miłości Barry'ego i Amy. Autorka poruszyła tutaj ważny temat, czyli narkotyki i pokazała co, może się stać, gdy pod wpływem środków odurzających wsiądziemy za kółko. Jeśli chodzi o bohaterów to, byli dobrze wykreowani, chociaż uważam, że ich wewnętrzne rozmowy z samym sobą nie były aż tak potrzebne. Nie spodobało mi się natomiast to, jak zostały opisane kobiety w tej książce, wyszły na takie puste niemyślące o niczym innym tylko o seksie. Jeśli chodzi o zakończenie to, wydawałoby się, że wszystko się pięknie zakończy happy endem a tu nagle, wszystko się wali i możemy czuć się zniszczeni. Czekam na drugą część, żeby dowiedzieć się, jak potoczą się dalsze losy tej dwójki młodych.

Mimo kilku minusów w tej książce czytało się ją bardzo przyjemnie i gorąco wam polecam sięgnąć po nią. Nie pozostaję mi nic jak czekać na premierę drugiej części.



Książka jest jednym z bestsellerów księgarni taniaksiążka.pl, dzięki której miałam możliwość przeczytania tej książki.

niedziela, 1 marca 2020

Słodki kłamca- Katarzyna Bester

Słodki kłamca- Katarzyna Bester
Dzisiaj przychodzę do was z jedną z nowości.  


Autor: Katarzyna Bester
Wydawnictwo: Kobiece
Ilość stron: 248


Mówią, że kłamstwo ma krótkie nogi.
W tym przypadku – uwodzicielski wzrok i przyciągający magnetyzm.

Świat Stelli legł w gruzach, kiedy zastała byłego już chłopaka między nogami innej kobiety. Teraz z pomocą przyjaciółki Victorii próbuje uporządkować sobie życie od nowa. Gdy tylko postanawia zrobić przerwę od facetów, los stawia na jej drodze przeszkodę. Podwójną.
Robert jest seksownym właścicielem sieci kawiarni słynącej z najlepszej szarlotki w mieście. Z kolei Adam, jej nowy sąsiad, niezwykle pomocnym i kuszącym przystojniakiem. Każdy z nich może okazać się kolejnym kłamcą.
Mimo obaw i natury romantyczki w Stelli budzi się ogromne pożądanie. Szukanie miłości w świecie pełnym niedomówień jest trudnym wyzwaniem. I zaskakująco podniecającym.



Stelle poznajemy, gdy jej życie uczuciowe legnie w gruzach. Gabriel jej chłopak przy, którym czuła się bezpiecznie, zdradza ją z jej koleżanką z pracy. Dziewczyna postanawia zakończyć ten związek i zacząć nowy etap w życiu, zwalnia się z pracy i wyprowadza od Gabriela. W trudnych chwilach wspiera ją Victoria jej przyjaciółka. Stelli szybko udaję się znaleźć nową pracę, poznaje Roberta, który jest właścicielem cukierni. Podczas przeprowadzki napotyka przystojnego sąsiada Adama. Który z nich okaże się słodkim kłamcą ??

-Za co jesteś mu wdzięczny?
- Za to, że cię zdradził. Gdyby nie sprawił, że odeszłaś, teraz nie byłabyś moja.

,,Słodki kłamca" jest to debiut autorki. Czyta się bardzo szybko i przyjemnie, jednak jeśli na co dzień nie czytacie takiego rodzaju książek to, trzeba się przyzwyczaić to stylu pisania autorki. Pojawia się w niej dużo erotyzmu i trochę mniej wulgaryzmów, przez co książka jest kierowana bardziej dla dorosłych. Bohaterzy są dobrze wykreowani, bardzo polubiłam Gretę, mimo że nie była jakąś główną postacią, ale podziwiam ją, że po tym, co przeżyła, tak dobrze się trzyma. I oczywiście przystojny i zawsze pomocny Adam od razu zaskarbił moją sympatię. Natomiast jeśli chodzi o postać Roberta to, nie przypadł mi do gustu, denerwował mnie swoim zachowaniem.

Książka idealna na wieczór nie za długa chodź historia, mogłaby być bardziej rozbudowana. Mimo wszystko gorąco polecam.

Za możliwość przeczytania dziękuję tania ksiażka.pl

niedziela, 16 lutego 2020

Z otchłani - Martyna Senator

Z otchłani - Martyna Senator

Autor: Martyna Senator
Tytuł: Z Otchłani 
Cykl: Z miłości (tom 2)
Ilość stron: 332
Wydawnictwo: Czwarta Strona 

Po poruszającej powieści „Z popiołów” przyszedł czas na zapierające dech „Z otchłani”. Kolejna odsłona świetnie zapowiadającej się serii Martyny Senator.

W milczeniu podnoszę się z krzesła, zakładam kurtkę i ruszam w stronę drzwi. Moje nogi drżą, głowa huczy od nadmiaru chaotycznych myśli, a serce powoli pęka na pół. Adam chwyta mnie za rękę. Po raz kolejny przeprasza. Błaga o wybaczenie. Zapewnia, że mnie kocha. Napędzana gniewem biorę zamach i uderzam go pięścią w twarz. Mocno. Najmocniej, jak tylko potrafię. Jest w szoku. Nie przypuszczał, że kiedykolwiek go uderzę. A ja nie przypuszczałam, że kiedykolwiek mnie zdradzi.

Po wyznaniu Adama świat osunął się Kaśce spod nóg. Nic nie jest takie, jak sądziła. Kiedy na jej drodze staje Szymon, dziewczyna ani myśli dać szansę miłości z Tindera. Gdyby wszystko mogło być zupełnie proste, a nie kompletnie zagmatwane, życie byłoby znacznie przyjemniejsze. Ale czas dać spokój mrzonkom i zacząć żyć według nowych zasad.

(Opis z lubimy czytać)

Martyna Senator ukończyła informatykę i ekonometrię na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie. Na co dzień jest jednym z trybików w międzynarodowej korporacji. Pisze niezależnie od pory dnia i nocy, a zamiast kwiatów woli dostawać długopisy. Kocha górskie wycieczki, a w wolnych chwilach najczęściej gra na gitarze i pisze piosenki. Jest zodiakalnym lwem, ale wie, co to pokora. Ceni szczerość i konstruktywną krytykę.

Autorka książek: „Kiedy wolność mówi szeptem” (2015r.), „Zanim zgasną gwiazdy” (2016r.) oraz „Ósmy kolor tęczy” (2016r.).

Obecnie pracuje nad serią New Adult, którą rozpoczyna powieść „Z popiołów”.
*Źródło: Czwarta strona



Druga szansa to coś więcej niż przebaczenie. To także zaufanie.

,,Z otchłani" to drugi tom z cyklu Z miłości taka jakby kontynuacja ,,Z popiołów" ale nie do końca. W tej części poznajemy historię Kaśki, która w poprzedniej części była na drugim planie.

Kaśka podczas spóźnionej kolacji walentynkowej dowiaduje się od swojego chłopaka, z którym jest od 5 lat, że ją zdradził po tej wiadomości, dziewczyna popada w rozpacz. Umawia się z przyjaciółką w barze, lecz zamiast Mirki pojawia się nieznajomy mężczyzna z dość niestosowną propozycją. Tak właśnie Kaśka poznaje Szymona.

Można wywietrzyć kuchnię z zapachu spalenizny, ale nie sposób wywietrzyć serca z miłości.
Autorka tak jak w poprzedniej części stworzyła bohaterów, którym nic nie można zarzucić.
Kasia jest sympatyczną, energiczną dziewczyną kochającą gotować natomiast Szymon to młody przystojny dziennikarz, który w pracy stara się jak może, żeby jego szefowa była zadowolona, a w domu zmaga się z problemami życiowymi. Jeśli chodzi o to, kto z nich bardziej skradł moje serce, to był to chyba Szymon, ale Kasie też polubiłam.

Książkę czyta się przyjemnie, lekko, a historia tam opisana jest wyjęta z życia, bo nigdy nie wiemy jak może potoczyć się nasze życie. Powieść ta wnosi dużo ciepła i radości.  Dodatkowym plusem przynajmniej dla mnie było miejsce akcji, czyli Kraków, czułam się tak jakbym tam z nimi była. Kraków to taki mój drugi dom więc wszystkie te piękne miejsca, które zostały opisane przez autorkę, znam. Znajdziemy tam też kilka pięknych cytatów, które musiałam zanotować, bo były przepiękne.


Jeśli którejś nocy wrócę do domu bez butów, to dlatego, że za dużo wypiłam, a nie dlatego, że wybiła północ i uciekając z balu, zgubiłam szklany pantofelek.
 ,,Z popiołów" i ,,Z otchłani" to dwie różne historię więc nie musicie czytać ich za kolejnością. Gorąco wam polecam jedną, jak i drugą książkę pani Martyny Senator.

sobota, 8 lutego 2020

Słuchaj głosu serca - Natalia Sońska

Słuchaj głosu serca - Natalia Sońska
Jagna od zawsze kochała góry – tę miłość ma we krwi, bo z Zakopanego pochodzą jej mama i babcia. Choć rodzina wypytuje o potencjalnego narzeczonego, Jagna jest samotna. Ma tylko pracę i codzienne obowiązki w oddalonym od przepięknego południa Polski dużym mieście.

Gdy wreszcie poznaje wymarzonego mężczyznę, zaprasza go na święta do rodzinnego domu, by poznał jej bliskich. Jednak mama Jagny, rodowita góralka z charakterem, niechętnie patrzy na jej nowego wybranka. Czy kobieca intuicja dobrze jej podpowiada? Jagna jest przecież tak szczęśliwie zakochana…

Autor: Natalia Sońska
Tytuł: Słuchaj głosu serca 
Wydawnictwo: Czwarta Strona
Ilość stron: 304
Data wydania: 2019

Jagna to młoda pani psycholog, która pracuje w przyszpitalnej przychodni w Katowicach. Dziewczyna kocha góry, najchętniej spędzałaby tam każdy wolny dzień. Jagna jest singielką, nie spotyka się z nikim a przy każdym spotkaniu rodzinnym, jest wypytywana o potencjalnego narzeczonego. Pewnego dnia przed urlopem w przychodni poznaje Piotra przedstawiciela firmy medycznej. Od samego początku nawiązała się między nimi przyjazna relacja, Czyżby w końcu znalazła tego jedynego właściwego mężczyznę ?? Kobieta postanawia zaprosić swojego znajomego do domu, aby poznał jej rodzinę. Niestety nie wszyscy są zachwyceni Piotrem, mama dziewczyny nieufnie podchodzi co do jego osoby. Czyżby jej przeczucia były słuszne ?

Dziewczyna wybiera się do Zakopanego, gdzie mieszka jej babcia wie, że tam odpocznie, a przy okazji spędzą razem czas. Spotyka się tam też z dawnymi znajomymi ze szkoły.

,,Słuchaj głosu serca" to cudowna powieść z klimatem górskim w tle. Książkę czyta się szybko i przyjemnie historia opisana przez autorkę jest wciągająca bywa trochę przewidywalna, ale w niczym to nie przeszkadza. Jeśli chodzi o bohaterów to irytował mnie Piotr z jednej strony był jak królewicz a swoje miał za uszami, jeśli natomiast chodzi o Jagnę to było mi jej trochę szkoda. W tej części znowu pojawia się Pani Aniela, która ubolewa nad tym, że musiała zamknąć pensjonat ze względów zdrowotnych. Przepiękna okładka dodaje uroku całej opowieści.
Autorka pokazuje jak ważna w naszym życiu, jest rodzina i jak wiele szczęścia można dać bliskim pomagając im robić to, co kochają.

,,Słuchaj głosu serca" to powieść świąteczna, lecz nie ma w niej dużo tego klimatu świątecznego przy samym końcu pojawiają się święta natomiast mi to wcale nie przeszkadzało, a nawet lepiej mi się czytało. Jeśli wy jednak oczekujecie dużej ilości świątecznego nastroju, to możecie się lekko zawieść. Mnie się bardzo podobała i gorąco wam polecam, będzie idealna w chłodniejszy wieczór pod kocykiem z kubkiem ciepłej herbatki.


Kto w tej pięknej bajce okaże się złym wilkiem, a kto uratuje niewinne serce? Przekonajcie się sami!

niedziela, 12 stycznia 2020

Zakochaj się Julio - Natalia Sońska

Zakochaj się Julio - Natalia Sońska


Natalia Sońska zabierze nas do otulonych zimową scenerią Krakowa i Zakopanego. Piękna, wzruszająca opowieść o miłości, dla której inspiracją była klasyczna bajka o księżniczce na ziarnku grochu… Bo prawdziwą księżniczką jest bohaterka, której szlachetne i dobre serce zwycięży nad dwulicowością i fałszem innych.



Trzeba dostrzegać to, co pozytywne, w każdej sytuacji, nawet najbardziej beznadziejnej.
Julia jest nauczycielką w jednym z krakowskich liceów. Jest młodą, ambitną kobietą, która ze wszystkich sił pragnie zarazić uczniów sympatią do matematyki, niestety – bezskutecznie. Mimo oporów młodzieży, dotyczących samego przedmiotu, Julia ma z nimi wspaniały kontakt, potrafi trafić do nich życiowymi radami, a oni dzięki temu traktują ją jak starszą koleżankę, szanując jednocześnie jako nauczycielkę. Dziewczyna ma bowiem złote serce – jest w stanie zrobić dla swoich wychowanków wszystko, nawet narazić własną reputację!

Jakub jest deweloperem. Jego firma prężnie się rozwija, on realizuje się życiowo, ma narzeczoną, Dagmarę, która wydaje się idealną partnerką dla niego – wysoko postawioną, z pozoru wychowaną młodą damą, której na pierwszy rzut oka nie brak dobrych manier. Jakub jednak czuje pewien niedosyt. Coś w jego życiu nie jest takie, jak być powinno, czuje pustkę i wciąż szuka życiowego spełnienia. Ma wrażenie, że wszystko w jego życiu to przyzwyczajenie.

Czy przypadkowe spotkanie tych dwojga na jednym z górskich szlaków sprawi, że ich życiowe drogi zejdą się na zawsze? Czy można odnaleźć w realnym życiu prawdziwą księżniczkę?

Poznajemy Julię nauczycielkę matematyki, która wraz z uczniami i innymi nauczycielami jedzie na ferie do Zakopanego. Pierwszego dnia podczas jazdy na nartach na stoku wpada niechcący na nieznajomego mężczyznę. Okazuję się nim przystojny i czarujący Jakub, który pomaga Julii się podnieść po upadku i z uśmiechem na twarzy mówi, by uważała na siebie. Tych dwoje spotykają się później w hotelu gdzie okazuję się, że Jakub jest zajęty. Niestety ferie szybko się kończą i trzeba wracać, do swoich obowiązków, wyjeżdżają, znając tylko swoje imię i nazwisko. Julia po powrocie nie może zapomnieć o poznanym na wyjeździe mężczyźnie, aby zająć czymś głowę, na prośbę koleżanki zgadza się udzielić korepetycji młodej dziewczynie. Gdy jedzie do Izy na umówione korki, nawet by nie pomyślała, że właśnie w tym domu spotka Jakuba. Niestety nie wszystko ułoży się tak, jakby tego chcieli, nieszczęśliwie zakochany w niej Darek kolega z pracy zacznie ją szantażować i śledzić do tego dziewczyna Kuby, z którą się jeszcze nie rozstał, będą im stać na drodze do szczęścia. Jak sobie z tym wszystkim poradzi Julia ?? Czy jednak będą razem?



[...] każdy zasługuje na prawdę, bez względu na to jaka ona jest, a jeśli tej drugiej osobie bardzo zależy, będzie w stanie zrozumieć wszystko.

Książkę czyta się szybko i przyjemnie do tego tak pięknie opisany krajobraz gór i Zakopanego. Jeśli chodzi o bohaterów, to postać Julii jest godna podziwu taki nauczyciel to skarb może jeśli chodzi o jej zachowanie prywatnie czasami, było nieprzemyślane, ale ogólnie to nie można jej nie polubić, jeśli chodzi o postać Jakuba to za bardzo nie mamy możliwości bliżej go poznać. Kolejną postacią jest Darek, który jest w tej opowieści czarnym charakterem intrygi to jego specjalność. Poza tymi głównymi postaciami pojawiają się też drugoplanowi bohaterzy m.in. pani Aniela właścicielka pensjonatu w Zakopanem, jeśli chodzi o tę starszą panią, to jest ona cudowną kobietą. Ja akurat nie czytałam po kolei tych książek, zaczęłam od Uwierz w miłość Calineczko, gdzie pani Aniela odgrywała podobną rolę, więc miło było znów ją spotkać w tej książce. 

Jest też kilka minusów, historia miłosna opisana w tej książce jest piękna, ale wszystko strasznie szybko się dzieje, jeśli ta ich historia byłaby bardziej rozbudowana, na pewno lepiej by się można było zachwycić tą opowieścią, no i to, że nie mieliśmy okazji lepiej poznać Kuby dowiedzieć się czegoś więcej o nim niż to, że jest bogatym deweloperem. Poza tymi drobnymi uwagami książkę czytało się bardzo przyjemnie. 

„Zakochaj się Julio” to książka idealna na zimowy wieczór z kocem i gorącą herbatką. Polecam, jeśli lubicie takie romanse. 

niedziela, 29 grudnia 2019

Zapowiedzi wydawnicze - Styczeń 2020

Zapowiedzi wydawnicze - Styczeń 2020

Zobaczcie co nas czeka w tym miesiącu. Zapraszam poniżej :) 


Data premiery: 17.01.2020

Julie zostaje wdową w wieku dwudziestu pięciu lat. Wraz z listem pożegnalnym od męża otrzymuje nieoczekiwany prezent – doga niemieckiego.

Mijają cztery samotne lata. O względy dziewczyny zabiega przystojny i pewny siebie Richard, w którym Julie dostrzega pokrewną duszę – mimo że ukochany pies go nie akceptuje. Wielką przyjaźnią darzy natomiast nieśmiałego Mike'a – zakochanego w Julie najlepszego przyjaciela jej zmarłego męża. W zachowaniu jednego z mężczyzn Julie odkrywa coś niepokojącego i daje mu kosza. Wtedy zaczyna się dla niej koszmar...

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.


Data premiery: 22.01.2020

Greyson East mnie naznaczył.
Zakochałam się w nim jako młoda dziewczyna, która nie wiedziała nic o życiu.
Dni były idealne… aż wszystko się zepsuło i musieliśmy się rozstać. Pozostawiając za sobą pierwszą miłość, trzymałam się wspomnień i pragnienia, aby móc go odnaleźć.
A kiedy moje marzenie się spełniło, nic nie było takie, jak sobie wyobrażałam.
Zgłaszając się na rozmowę w sprawie posady niani, nie spodziewałam się, że moim nowym szefem będzie chłopak, którego znałam, a który był teraz zimnym, zamkniętym w sobie, samotnym mężczyzną.
Zniknął uśmiech, który tak kochałam, zbladły wspomnienia. Każdą jego cząstkę spowijał świeży ból.
Kiedy Greyson zorientował się kim jestem, wymógł na mnie obietnicę profesjonalizmu w pracy, abym nie próbowała się do niego zbliżać, nie odkurzała wspomnień.
Czasami jednak w jego burzliwych oczach dostrzegałam przebłyski dawnego chłopca. Widziałam tego, który się uśmiechał, który skradł dziewczynie serce i nie miałam wątpliwości, że warto było o niego walczyć.
Dostałam drugą szansę z tym, który mnie naznaczył, więc miałam nadzieję, że w jakiś sposób ja również odcisnę się w jego duszy.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.


Data premiery: 15.01.2020

A gdybyście zakochali się w tej jednej osobie, którą przysięgaliście zniszczyć?

W dniu ślubu Lara ma dla męża tylko jedną myśl: rzucę twoje królestwo na kolana. Jako księżniczka szkolona od najmłodszych lat, by być śmiertelnie niebezpiecznym szpiegiem, wie, że Królestwo Mostu symbolizuje jednocześnie legendarne zło – i legendarną obietnicę. Jako jedyna droga przez pustoszony burzami świat, Królestwo Mostu kontroluje handel i podróże między krajami, co pozwala jego władcy się wzbogacać, a swoich wrogów– w tym ojczyznę Lary – rujnować. Kiedy więc Lara – pod pozorem wypełniania zapisów traktatu pokojowego – trafia do niego jako narzeczona władcy, jest gotowa zrobić wszystko, by osłabić obronę nieprzeniknionego Królestwa Mostu.

Ale kiedy Lara trafia do nowego domu – porośniętego bujną roślinnością raju otoczonego przez wzburzone morza – i poznaje przyszłego męża, Arena, zaczyna się zastanawiać, gdzie leży prawdziwe zło. Wokół siebie widzi królestwo walczące o przetrwanie, a w Arenie mężczyznę, który zajadle broni swoich poddanych. Dzięki swojej misji Lara coraz lepiej rozumie konflikt o most, a jednocześnie nie może dłużej ignorować uczucia, które zaczyna ją łączyć z Arenem. A mając cel niemal w zasięgu ręki, musi podjąć decyzję – czy zniszczy króla, czy wybawi własny lud?

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.


Data premiery: 15.01.2020

Jude nudzi się na wygnaniu. Dla zabicia czasu i dla pieniędzy przyjmuje delikatne zlecenia. Ktoś pożera elfy przebywające w krainie ludzi i należałoby położyć temu kres? Oto zadanie w sam raz dla Jude!

Niezbyt mile widzianym urozmaiceniem codzienności są odwiedziny Taryn. Bliźniaczka domaga się od Jude szczególnej przysługi: wygnanka z królestwa elfów ma narazić się na hańbiącą śmierć, byle ocalić siostrę przed konsekwencjami pewnego krwawego nietaktu. Jude ma jednak swoje powody, żeby się zgodzić. Przecież to wyborny pretekst, żeby nieco zamącić w bajecznym Elysium. Wie, że czeka ją konfrontacja z Cardanem. Jude jest śmiertelnie niebezpieczną przeciwniczką dla swoich wrogów, ale czy dość potężną, by pokonać magię? Czy zwykła śmiertelniczka przemocą lub przemyślnością zdoła przełamać klątwę?

Jude jak mało kto umie się narazić dumnym elfom, jednak posiada też szczególną zdolność zjednywania sobie niezwykłych, cennych sprzymierzeńców. Dzięki ich wsparciu i własnym dobrym pomysłom staje przed ostatecznym wyborem, ale wtedy już nikt jej nie może jej pomóc. Tam, gdzie zawodzi nawet Mateczka Szpik, Jude musi sama znaleźć rozwiązanie zagadki tkwiącej w mrocznej przepowiedni.

Stawką jest przetrwanie królestwa, los Jude i przyszłość elfowego dziecka, które jest następcą tronu.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.



Data premiery: 15.01.2020

"Maybe now"

Ridge najchętniej nie rozstawałby się z Sydney, jednak musi pomóc swojej byłej, z którą się przyjaźni. Po rozstaniu z nim Maggie postanowiła żyć pełnią życia i zrobić to wszystko, na co wcześniej nie miała odwagi. Kiedy skacze ze spadochronem, poznaje niezwykle inteligentnego i przystojne go Jake’a. Jednak obiecała sobie, że już z nikim się nie zwiąże, bo dzięki temu uniknie rozczarowań.

Może jednak warto czasem zaryzykować?

Może właśnie teraz?

"Maybe not"

Co się stanie, kiedy charyzmatyczny i zabawny Warren zamieszka z zimną i wredną Bridgette? Może uda mu się ją przekonać, że warto czasem zdjąć pancerz i otworzyć się na miłość? A może nie...

Dwie wyjątkowe historie, wiele pytań: Czy miłość pojawi się tam, gdzie nikt na nią nie czeka? Może warto postawić wszystko na jedną kartę? Może właśnie teraz? A może jednak nie...

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.



Data premiery: 22.01.2020

Są bogaci, uparci i uwielbiają dominować.

Nowa powieść Laurelin Paige przekracza granice grzechu!

Sabrina Lind wciąż pamięta o tym, co wydarzyło się dziesięć lat temu. Wziął ją na imprezie. Inteligentny, pewny siebie i władczy – Donovan Kincaid. Zdobył ją, mimo że marzyła o jego najlepszym przyjacielu, któremu też nie była obojętna.

Po latach spotyka Westona Kinga, obiekt westchnień z przeszłości. Mężczyzna tym razem nie zamierza pozwolić jej zniknąć. Proponuje Sabrinie pracę w prestiżowej agencji, którą zarządza razem z… Donovanem Kincaidem.

Kobieta wywołuje pożądanie ich obu. Daje się uwikłać w grę pełną zaskakujących perwersji i gorących fantazji. Który z playboyów zdobędzie ją na zawsze?

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.



Data premiery: 15.01.2020

Kontynuacja międzynarodowego bestsellera "Tatuażysta z Auschwitz".

Kiedy w styczniu 1945 roku, po trwającym blisko trzy lata pobycie w Auschwitz, dziewiętnastoletnia Cilka Klein zobaczyła żołnierzy Armii Czerwonej, podobnie jak garstka innych ocalałych więźniów miała nadzieję na koniec koszmaru. Niestety – została skarżona przez komunistyczne władze o kolaborację i skazana na piętnaście lat łagru w głębi Związku Radzieckiego, na Syberii.

Tak zaczyna się długa, bolesna podróż Cilki. Młoda kobieta, która w Zagładzie straciła całą rodzinę, musi się zmierzyć nie tylko z trudnymi warunkami życia na nieludzkiej ziemi i pracą ponad siły, ale i ciążącym nad nią poczuciem winy.

W sowieckim łagrze spotyka ludzi dobrych i okrutnych, mądrych i zaślepionych. Nawiązuje przyjaźnie, powoli na nowo uczy się ufać innym, aż w końcu znajduje to, o czym do niedawna nie śmiała nawet marzyć – miłość, która da jej siłę, by myśleć o przyszłości.

Historia losów młodziutkiej dziewczyny, którą Lale, tatuażysta z Auschwitz, uważał za najdzielniejszą osobę, jaką kiedykolwiek poznał. To opowieść o cierpieniu, ale także o niezwykłej odwadze i harcie ducha w obliczu niesprawiedliwości i okrucieństwa. Opowieść o sile, niezłomności, człowieczeństwie i – przede wszystkim – nadziei, nawet w najgłębszych ciemnościach.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.


Data premiery: 15.01.2020

Przejmująca opowieść o Stanisławie Leszczyńskiej.

W piekle obozu koncentracyjnego ocaliła tysiące dzieci.

Do KL Auschwitz trafia kolejny transport więźniarek. Wśród nich jest położna z Łodzi, która na własną prośbę zaczyna pracę w nieludzkich warunkach: bez wody, podstawowych narzędzi medycznych i leków. Porody przyjmuje na piecu przykrytym starą derką. Wielokrotnie ryzykuje życie, przeciwstawiając się rozkazom bezwzględnego Josepha Mengele. Robi wszystko, by chronić dzieci przed okrutnymi eksperymentami. Wspiera młode matki, którym siłą odebrano niemowlęta i wysłano je do Rzeszy. Albo na śmierć…

W Auschwitz nie była Stanisławą Leszczyńską. Była Mamą. Była nadzieją.

"Położna z Auschwitz" to dramatyczna opowieść inspirowana bohaterskim losem Stanisławy Leszczyńskiej. Polska położna odebrała w Auschwitz ponad 3 000 porodów, podczas których nie umarło żadne dziecko, żadna kobieta.

"Powieść Magdy Knedler przedstawia losy niezwykłej, heroicznej kobiety, która w dramatycznych warunkach obozu koncentracyjnego niosła pomoc kobietom ciężarnym i ich przychodzącym na świat dzieciom, najmniejszym i najbardziej bezbronnym ofiarom KL Auschwitz."
Teresa Wontor-Cichy, Państwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.


Data premiery: 15.01.2020

Mówią, że kłamstwo ma krótkie nogi.

W tym przypadku – uwodzicielski wzrok i przyciągający magnetyzm.

Świat Stelli legł w gruzach, kiedy zastała byłego już chłopaka między nogami innej kobiety. Teraz z pomocą przyjaciółki Victorii próbuje uporządkować sobie życie od nowa. Gdy tylko postanawia zrobić przerwę od facetów, los stawia na jej drodze przeszkodę. Podwójną.

Robert jest seksownym właścicielem sieci kawiarni słynącej z najlepszej szarlotki w mieście. Z kolei Adam, jej nowy sąsiad, niezwykle pomocnym i kuszącym przystojniakiem. Każdy z nich może okazać się kolejnym kłamcą. Mimo obaw i natury romantyczki w Stelli budzi się ogromne pożądanie. Szukanie miłości w świecie pełnym niedomówień jest trudnym wyzwaniem. I zaskakująco podniecającym.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.


Data premiery:15.01.2020

Policja w Szczecinie znów ma pełne ręce roboty. Miastem wstrząsają wiadomości o kolejnych samobójstwach. Życie odbiera sobie młody chłopak wychodzący na prostą, nastolatka, która ma wszystko, ojciec dwójki dzieci... Co pchnęło ich do samobójstwa? I czy na pewno sami odebrali sobie życie?

Ada Czarnecka przechodzi traumę po ostatnim śledztwie. Bierze urlop, zrywa wszelkie kontakty i wyjeżdża, zostawiając wszystko za sobą. Jednocześnie podejmuje trudną decyzję o rozwodzie.

Krystian Wilk nie pozwala jej jednak zniknąć na długo. Ściąga ją z powrotem na komendę do zespołu śledczego do sprawy tajemniczych samobójstw. Jednak to nie jedyny powód. Krystian już wie, co znaczy dla niego rudowłosa psycholog policyjna. I choć Ada ciągle nie potrafi mu zaufać, ich relacja coraz bardziej się zacieśnia...

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.


Data premiery: 29.01.2020

Alice czuje się jak wybrakowana wersja samej siebie. Szybki ślub z przystojnym Amerykaninem okazuje się pomyłką. W domu rządzi teść, który książki inne niż Biblia uznaje za stratę czasu. Na dodatek plotkuje o niej całe Baileyville, tylko dlatego że przybyła z dalekiej i równie nudnej Anglii.

Otwarcie konnej biblioteki prowadzonej przez kobiety burzy spokój miasteczka. Na jej czele staje Margery, która brzydzi się hipokryzją i, o zgrozo, ma własne zdanie na każdy temat.
Alice rusza na dzikie górskie szlaki z lekturami wzbudzającymi kontrowersje. Oliwy do ognia dolewa fakt, iż wśród kobiet zaczyna krążyć zakazana książeczka, która – jak twierdzą niektórzy – mąci im w głowach i budzi grzeszne myśli…

Choć od Margery różni ją prawie wszystko, Alice odważy się iść za głosem wolności w świecie pełnym zakazów. A dzięki przyjaźni z Fredem zrozumie, że nigdy wcześniej naprawdę nie kochała


Jak widzicie obficie się zapowiada początek roku jeśli chodzi o premiery. Ja już dwie mam w planach z tego zestawienia. A jak u was ?

Polecane seriale

Polecane seriale

"Dynastia" to saga rodu Carringtonów. Trzonem jest multimiliarder Blake Carrington oraz jego żona Cristal. W ich życiu obecne są dzieci z pierwszego małżeństwa Blake'a - córka Fallon oraz syn Stevena. Fallon stara się zrobić wszystko, by małżeństwo ojca z Cristal się rozpadło. Sytuacja zaostrza się, gdy do ich życia wkracza Alexis Carrington-Colby - pierwsza żona Blake'a. Jest ogarnięta żądzą zemsty na byłym mężu i jego nowej żonie. Serial skupia się na otwartej rywalizacji między głównymi postaciami. Jak na razie możemy oglądnąć 2 sezony za granicą za to emitowany jest już 3 sezon. 


Fabuła Shadowhunters skupia się na 18-letniej Clary Fray, która w swoje urodziny odkrywa, że nie jest tym, za kogo się uważała, ponieważ pochodzi z rodu Nocnych Łowców - hybrydy aniołów i ludzi, które polują na demony. Kiedy jej matka Jocelyn zostaje porwana, Clary wkracza do świata polowania na demony z tajemniczym Jace'em i swoim najlepszym przyjacielem Simonem. Żyjąc z wróżkami, warlockami, wampirami i wilkołakami, Clary wyrusza w podróż, by odkryć swoją przeszłość i zobaczyć, co kryje przed nią przyszłość. Serial ma 3 sezony. Jest to jeden z moich ulubionych seriali. 


Serial opowiada o grupce nastolatek. Pewnego dnia jedna z nich ginie w niewyjaśnionych okolicznościach. Okazuje się, że dziewczyny ukrywają pewną tajemnicę..
Rosewood to małe miasteczko – nikt nie podejrzewał, że kryje ono tak wiele tajemnic. Te najgorsze należą do grupy najładniejszej dziewczyny w mieście – Alison. Członkiniami są: Aria, Spencer, Hanna i Emily. Alison, liderka grupy, zniknęła w tajemniczych okolicznościach, a reszta dziewcząt przysięgła, że nigdy nie wyjawią co tak naprawdę się wtedy stało. Sekret miał zacieśnić ich więzi, jednak staje się odwrotnie. Po roku, dziewczyny zaczynają dostawać wiadomości od "A" zawierające informacje, o których wiedziała tylko Alison. Jest to tym bardziej przerażające, że pierwszą wiadomość SMS otrzymały w dniu pogrzebu Alison. Ktokolwiek wysyła wiadomości, zdaje się znać wszystkie ich sekrety, prześladuje je i obserwuje każdy ich ruch.


Zapewne wszyscy znacie ten serial. 

Po niemal półtora wieku Stefan Salvatore powraca do swojego rodzinnego miasteczka. Poznaje tam Elenę. Jej twarz do złudzenia przypomina wampirzycę, która uczyniła go nocnym łowcą. Do miasteczka powraca również brat Stefana - Damon. Niezwykły plan, który Damon zamierza wprowadzić w życie odkryje tajemnice z przeszłości oraz pociągnie za sobą wiele ofiar, gdyż powiedzenie "dążyć do celu po trupach" traktuje on wyjątkowo dosłownie. Oprócz Eleny, Stefana i Damona poznajemy również innych mieszkańców miasteczka Mystic Falls. Jeremy, młodszy brat Eleny, którego rozpacz po tragicznej stracie rodziców popycha w kierunku narkotyków. Matt, który pomimo iż nie może zaakceptować faktu, że jego związek z Eleną rozpadł się, nadal stara się być jej przyjacielem. Bonnie, która przypadkiem odkrywa iż ma zdolności magiczne. Caroline, beztroska blondynka, która choć nikogo i niczego nie potrafi traktować poważnie, w skrytości ducha marzy by stać się kimś lepszym, aby zasłużyć na miłość. Tyler, który choć wychowany został w szanowanej rodzinie nie potrafi okazywać szacunku zarówno własnej dziewczynie, jak i kolegom. W żyłach każdego z nich płynie krew ich przodków, którzy w 1864 roku znali wampirzycę Katherine i braci Salvatore. 
Kocham ten serial zaczęłam oglądać go jeszcze gdy byłam w gimnazjum. Ma w sobie coś takiego że nie mogłam się oderwać i czekałam na nowe odcinki. Niestety 8 sezon był ostatnim który został wyemitowany w 2017r.



Spin off  "Pamiętników wampirów". Po wyjeździe z Mystic Falls Niklaus Mikaelson udaje się do Nowego Orleanu, który pierwotnie założyła jego rodzina. Na miejscu okazuje się, że władzę w mieście przejął diaboliczny wampir Marcel. Nie mając innego wyjścia, Mikaelson wraz z Rebekahą oraz Elijahą postanawiają zawrzeć sojusz z miejscowymi czarownicami, które pomogą powrócić na tron Pierwotnym. Serial ma 5 sezonów i piąty jest ostatnim sezonem.


Nowe, posiadające ponadnaturalne zdolności pokolenie spotyka się w słynnej szkole Salvatore. To właśnie w tym niezwykłym miejscu w dorosłe życie wchodzą 17-letnia córka Klausa Mikaelsona - Hope Mikaelson oraz bliźniaczki będące córkami Alarica Salzmanna: Lizzie i Josie. W Salvatore nie brakuje też innych nastolatków, które na przekór własnej naturze pilnie uczą się i doskonalą. Czy młode czarodziejki, wampiry i wilkołaki zostaną bohaterami na miarę własnych marzeń? A może wręcz przeciwnie - podążą mroczną ścieżką zgodnie ze swoją naturą?
Jest to kolejny serial powiązany z dwoma poprzednimi (The Vampire Diaries) oraz (The Originals) obecnie emitowany jest 2 sezon. 


Ten obóz na odległej wyspie zapowiadał się jak najlepsze wakacje ich życia. Jej koszmarne sekrety sprawiły jednak, że samo ujście z życiem stało się marzeniem. Bohaterom tego serialu o zjawiskach nadprzyrodzonych – nastolatkom przebywającym na obozie na odległej wyspie – towarzyszą romanse, rywalizacje i mroczne tajemnice


I ostatni zapewne większości dobrze znany serial "Lucyfer" chociaż muszę się przyznać że jeszcze go nie oglądałam

Lucyfer Morningstar (Tom Ellis) to Władca Piekieł, którego nudzi dotychczasowe życie. Postanawia więc porzucić swoją funkcję i przenieść się do Los Angeles, gdzie zostaje właścicielem luksusowego klubu nocnego. Gdy dochodzi do zabójstwa wschodzącej gwiazdy muzyki pop, postanawia użyć swoich nadprzyrodzonych mocy, aby pomóc schwytać mordercę. Wkrótce rozpoczyna pracę w policji i stara się karać ludzi za zbrodnie.

Jeśli znacie jakieś inne seriale o podobnej tematyce dajcie znać w komentarzu z chęcią zobaczę :)
Copyright © Moc Recenzji , Blogger