Moc Recenzji

wtorek, 3 grudnia 2019

W świecie Łowców - Ewa Olchowa


Autor: Ewa Olchowa
Tytuł: W świecie Łowców
Wydawnictwo: Ewa Olchowa Wydawnictwo jednoosobowe
Ilość stron: 359
Data premiery: 08-11-2019

SAGA ZRODZONA to porywająca historia o dojrzewaniu, przyjaźni i miłości. Osadzona w świecie fantastyki, łączy w sobie znamiona romansu i grozy.

Stało się. Ziściły się Twoje najgorsze obawy.
Wchłonął Cię świat Łowców, a wraz z nim nadszedł czas próby.
Walczysz o przetrwanie i odkrywasz brutalną prawdę o ich kręgu, w którym nie ma litości dla nikogo – nawet dla swoich.
Co wyniknie ze spotkania z Łowcami?
Czego dowiesz się o nich i o samej sobie?
Jakiego wyboru dokonasz?
Miłość czy życie…


W świecie łowców to druga część sagi Zrodzona, która w dalszym ciągu opowiada historię istot nadprzyrodzonych, jakimi są Luminaci oraz Łowcy, a także ci nieprzemienieni jeszcze w Łowców. W tej części poznajemy bliżej ich świat i miejsce, w którym przebywają.

Rose trafia na Syberię do Macierzy Łowców, gdzie jest okropnie traktowana, poznaje tam życie Łowców, nieprzemienionych i nie tylko. Przeżywa tam ciężkie chwile, ale wie, że nie może się poddać, że musi być silna, inaczej zginie. Rose musi zostać w tym miejscu do czasu przybycia ważnych ludzi ze świata łowców m.in. Lucasa, który chce ją poznać ze względu jej nadzwyczajnego daru, dzięki któremu mogłaby pomagać w bolesnej przemianie tym nieprzemienionym. Dziewczyna poprzez pobyt w Macierzy dowiaduje się różnych rzeczy o sobie i swoim darze.

Will stara się ją wydostać z tego miejsca, iż wie, jakie panują tam warunki. Udaje mu się jedynie załatwić przeniesienie dziewczyny do miejsca z lepszymi warunkami i od tej pory Rose będzie pod opieką jego przyjaciółki Katherine, ale nadal w Macierzy.

Książkę czyta się bardzo szybko i przyjemnie. Historia tam opisana wciąga od pierwszych stron i nie przestaje aż do samego końca. Poznajemy nowych bohaterów i ich historie życiowe. Autorka bardzo dobrze wykreowała główne postacie, jak i te poboczne. Okładka jest utrzymana w takim samym stylu jak jej poprzedniczka, dzięki temu razem ładnie się komponują na półce.



Czytając, przeżywałam to tak jakbym tam była i obserwowała wszystko z boku. A sama końcówka jest tak samo zaskakująca, jak w pierwszej części. Moja reakcja, gdy czytałam ostatnie strony, to było takie: dlaczego to już koniec ? Na kolejny tom jednak trzeba poczekać.

Jeśli lubicie taki rodzaj książek to śmiało możecie sięgnąć po serie Zrodzona a na pewno nie będziecie żałować.

A tu link do recenzji pierwszego tomu Wychodząc z ukrycia

Poniżej link do sklepu pani Ewy gdzie możecie zakupić obie części.

https://ewaolchowa.com/

wtorek, 12 listopada 2019

Oczy Anioła - Shannon Dittemore


Autor: Shannon Dittemore
Tytuł: Oczy Anioła 
Ilość stron: 288
Wydawnictwo: Edycja św Pawła  

Brielle to młoda dziewczyna, która wyjeżdża do dużego miasta, aby realizować swoje marzenia, ale zamiast tego, przeżywa tam tragedię. Ginie jej przyjaciółka wraca więc do rodzinnego, podrzędnego Stratus, w stanie Oregon. Po powrocie nie może się uporać z poczuciem żalu i winy… a także z niewiarygodnym, odrętwiającym zimnem, od którego nie może się uwolnić.

Jake mieszka w miasteczku od niedawna, jest nowym uczniem w szkole i chłopakiem z sąsiedztwa. Ma gorące dłonie i niewiarygodny dar, z powodu którego jest w ogromnym niebezpieczeństwie.

Połączy ich coś więcej niż los… W otaczającym ich cieniu czai się potężne zło, ukryte pod osłoną codzienności. Nad nimi czuwają dwa anioły, niepewne tego, co może się wydarzyć. A piękno, jakiego dotychczas nie widzieli, wzywa ich, aby włączyli się do walki w świecie, w którym wszystkie ludzkie wybory mają swój początek. To królestwo, które widzą tylko anioły, demony… i Brielle.

Lekturę czyta się w miarę szybko narracja podzielona jest na kilka osób. Autorka w dość ciekawy sposób opisuje to jak wygląda świat innymi oczami oraz porusza temat handlu ludźmi.
Jeśli chodzi o głównych bohaterów są to młodzi ludzie. Brielle pomimo młodego wieku, straciła dwie bliskie jej osoby- przyjaciółkę oraz mamę, której nie pamięta zbyt dobrze.
Po tragicznej śmierci przyjaciółki wraca do rodzinnego miasta. Przez to co się wydarzyło, staję się zamkniętą w sobie dziewczyną, która nie może poradzić sobie z obezwładniającym chłodem. Następstwem tego, jest to, że czasami czasami trzęsą jej się ręce i musi nosić rękawiczki. W szkole poznaje Jake, chłopaka który jest dość tajemniczy. Pewnego dnia Brielle wychodzi na spacer, który okazuje się być katastrofalny w skutkach. Gubi drogę, skręca kostkę i na domiar wszystkiego, nadciąga burza. Jedyne pozytywne wydarzenie, to nagłe pojawienie się Jake, z którym postanawiają przeczekać w szopce ulewę. Tu okazuję się że chłopak ma dar leczenia ran przez dotyk, więc pomaga dziewczynie. Jednak nie wie, jakie to ma konsekwencje. Jego dar dostrzega demon, który chce oddać go diabłu. Dziewczyna staję się dzięki niemu bardziej otwarta, spędzając z nim dużo czasu.


Książka ,,Oczy Anioła" to powieść o przyjaźni, rodzącym się uczuciu próbie wybaczenia sobie i świecie aniołów,

Polecam wam przeczytać tę książkę o świetnej fabule i o przeżyciach młodej dziewczyny i jej bliskich.

niedziela, 3 listopada 2019

23 Międzynarodowe Targi Książki w Krakowie - podsumowanie


Zapraszam was dziś na krótkie podsumowanie tegorocznych targów w Krakowie.

Targi trwały przez 4 dni w hali Expo jak co roku. Na to wydarzenie przybyły wydawnictwa z różnych miast oraz znani Autorzy.


Tak samo, jak w tamtym roku wybrałam się z siostrą dopiero w sobotę ze względu na brak wolnego w pracy. Na miejsce dotarłyśmy koło godz. 13 i byłam zaskoczona jak szybko, udało nam się wejść.


Dopiero po wejściu przekonałyśmy się o tym, ile jest ludzi. Pogoda oczywiście dopisała, przez co było tak ciepło, że nie było wyjścia, tylko trzeba było się przepchać do szatni. Jedyne spotkanie, które miałam zaplanowane to spotkanie z Natalią Sońską i autograf na jej nowej książce. Spotkanie odbywało się w sali Budapeszt więc poza tym tłumem i to mi się bardzo podobało można było na spokojnie podejść, zrobić sobie zdjęcie zdobyć autograf czy porozmawiać. Na sali znajdowało się także stoisko z książkami czwartej strony świątecznymi wszystkich autorek, które były obecne na spotkaniu. Po spotkaniu idąc w kierunku wydawnictw, z których miałam zamiar coś kupić w tym wielkim tłumie spotkałam Paulinę z bloga swiatrico i chwilkę porozmawiałyśmy, ale dosłownie chwilkę, bo nawet nie było gdzie stanąć.



Odwiedziłyśmy też stoisko wydawnictwa Otwarte, aby moja siostra powiększyła swoją kolekcję książek Colleen Hoover niestety w tym roku nie było zbyt dużo jej książek. Ku mojemu zdziwieniu na targach nie pojawiło się nieprzeczytane.pl i tu się zawiodłam, bo zawsze tam był wielki wybór książek. Na koniec postanowiłam jeszcze zahaczyć o pewne wydarzenie organizowane przez profil na fb Jojo Moyes Pl. gdzie można było za darmo odebrać książkę, wystarczyło zrobić sobie zdjęcie z wybraną książką Jojo Moyes i wstawić na swojego instagrama z dopiskiem #czytammoyes i książka była nasza. Ja wybrałam We wspólnym rytmie.


I tak po paru godzinach wyszłyśmy zmęczone, ale zadowolone z książek, które udało się kupić i spotkania, które udało się odbyć. Miałam jechać jeszcze w niedzielę, ale nie miałam siły. A to tytuły, które przywiozłam ze sobą do domu. 


Na tę książkę polowałam już jakiś czas, żeby mieć świąteczną kolekcję Natalii Sońskiej i akurat w niedzielę mieli wyprzedaż na stoisku czwarta strona no ale, że niestety mnie nie było to, poprosiłam nieocenioną i wyżej wymienioną Paulinę czy by mi nie kupiła. Kochana jeszcze raz dziękuje za to.

I to by było na tyle w tym roku nie udało mi się porobić za dużo zdjęć, ale może za rok będzie lepiej.

A wy byliście na Targach ? I co kupiliście ?

poniedziałek, 30 września 2019

Zapowiedzi wydawnicze - Październik 2019



Propozycje na ten miesiąc 



Premiera: 01.10.2019r
Jeśli sądzisz, że walka się skończyła, nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz.
Wynalezieniu serum przyświecał jeden cel: wygrać wojnę. Eksperymenty zakończyły się jednak inaczej, niż przewidywano - oprócz dodania szybkości, zręczności i siły, poddane działaniu serum osoby zaczęły wykazywać inne, o wiele bardziej wyjątkowe zdolności.
Kilkadziesiąt lat później niektórzy nadal nie pogodzili się z tym, że światem rządzą obdarzeni. Pomiędzy skrajnymi grupami przeciwników wszystkiego, co nadprzyrodzone, oraz terrorystów istnieją organizacje takie jak Gang Żmij. Ich przywódca, Lucan Viper, jest potężnym i wpływowym telepatą, a same Żmije to świetnie wytrenowane osoby o niezwykłych talentach. Są wśród nich między innymi zadziorna Kai i bliźniacy Orion i Eran. Wydaje się, że nikt nie odważy się zadzierać ze Żmijami, aż do czasu, gdy przyjaciółka ich przywódcy zostaje brutalnie zamordowana.
Grupa Żmij za wszelką cenę stara się odkryć, kto był na tyle silny, aby ich zaatakować. I dlaczego.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.


Premiera: 02.10.2019r
Coś więcej niż romantyczna opowieść...

Jak długo powinna trwać miłość?

Charlotte to urocza kelnerka, która pracuje w podrzędnej restauracji w Los Angeles. Jej życiu brakuje wyrazistości, a ona sama tęskni za czymś, co wreszcie nada mu sens. Kiedy los stawia na jej drodze charyzmatycznego malarza Adama, jest pewna, że spotkała miłość swojego życia.

Ten klasyczny romantyczny scenariusz przybiera jednak nieoczekiwany kierunek po wspólnej nocy. Chłodne zachowanie Adama pozostawia porzuconą Charlotte z pytaniami i jak się okazuje, nie na wszystkie chciałaby znać odpowiedź. Kiedy odkrywa, że Adam odtrącił ją, by chronić ją przed trudną prawdą, wie jedno – wykorzysta jak najlepiej każdą minutę z tych, które jeszcze im zostały.

"Tak już jest, gdy człowiek ma dobre życie, prawda? Gdy ma kogoś, kogo kocha? Wtedy czas szybko mija. Ani się człowiek obejrzy, a tu koniec".
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.



Premiera: 09.10.2019r
Kuba po zakończeniu burzliwego związku nie myślał, że kiedyś poczuje coś więcej do jakiejkolwiek dziewczyny. Rany były zbyt głębokie i wciąż świeże, szczególnie gdy Blanka cały czas pozostawała gdzieś w pobliżu. Jednak na pewnej domówce poznaje Igę, która oprócz tego, że z miejsca go fascynuje, przynosi ze sobą długo szukany spokój.
Jednak gdy między tą dwójką zaczyna rodzić się uczucie, wraca dawna miłość.
Czy związek Kuby z Igą ma szanse przetrwać?
Czasem o pierwszej miłości wolałoby się zapomnieć...
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.


Premiera: 02.10.2019r
Blanka jest trochę inna niż większość dziewczyn. Bolesna przeszłość sprawiła, że wybudowała wokół siebie mur. Nikogo nie dopuszcza zbyt blisko. Dzięki temu nikt nie może jej zranić. Kiedy poznaje Piotrka, wydaje się, że mogłaby wreszcie otworzyć przed kimś serce. Ale co z tego, skoro on spotyka się z jej przyjaciółką? I jest jeszcze Aleks, zamknięty w sobie, nieprzyjemny chłopak, który nigdy nie miał dla niej jednego dobrego słowa. A jednak wciąż jest gdzieś w pobliżu. Blanka czuje, że pod tą twardą skorupą może się kryć ktoś zupełnie inny. Ktoś taki jak ona...
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.


Premiera: 02.10.2019r
Pierwszy tom miłosnej trylogii o starciu bogów i tytanów na Ziemi.
Nastoletnia Jess marzy o tym, by wreszcie odpocząć w wakacje. Na górskim obozie spotyka jednak Caydena, chłopaka o szmaragdowych oczach, któremu udaje się ją zauroczyć. Problem w tym, że Cayden to... tytan Prometeusz, któremu Zeus w każdym stuleciu pozwala stanąć do walki o śmiertelność.
Czy Cayden odniesie zwycięstwo? I czy Jess zdoła ocalić swoje serce?
"Iskra bogów" to Percy Jackson dla dziewczyn - zderzenie współczesności i mitologii, od którego nie sposób się oderwać!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Premiera: 30.10.2019r
Doskonała powieść nie tylko na zimowe wieczory. Poznaj historię, która nie da o sobie zapomnieć.

Święta powinny być radosnym i beztroskim czasem. Ale czy będą takie dla Oliwii, której rodzina zupełnie się rozpada? Odkąd jej mama wyjechała do Anglii, wszystko całkowicie się zmieniło. Dwudziestoletnia Oliwia musi szybko wydorośleć i zaopiekować się chorującym ojcem i młodszą siostrą. Nic nie zapowiada, że tej zimy jej życie może odmienić się na lepsze...

Do momentu aż otrzymuje tajemniczy podarunek.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Premiera: 30.10.2019r
Kolejny tom bestsellerowej serii o nadmorskim Hartwell.
Nie zaznasz miłości, jeśli nie uporasz się z przeszłością.
Dahlia McGuire, złotniczka i właścicielka sklepu z pamiątkami, choć zerwała niemal wszystkie kontakty z rodziną, uwielbia swoje spokojne życie w nadmorskim Hartwell. Gdy jednak ukochany ojciec jej potrzebuje, Dahlia nie waha się wrócić do Bostonu i zmierzyć z tym, co zostawiła za sobą. A przede wszystkim z Michealem Sullivanem, którego kocha najbardziej w świecie i który przed laty złamał jej serce. I vice versa.
Jedenaście lat wcześniej ona była dziewczyną jego najlepszego kumpla. W nim zakochała się jej najmłodsza siostra. Robili wszystko, co w ich mocy, by opanować rodzące się w nich uczucie, ale serca nie da się oszukać. Gdy wydawało się, że wreszcie znaleźli szczęście, tragedia w rodzinie McGuire'ów wszystko zmieniła. Dręczona wyrzutami sumienia Dahlia uciekła, porzucając ukochanego i bliskich.
Michael właśnie rozwiódł się z żoną i próbuje poskładać swoje życie na nowo. Powrót Dahlii jest dla niego jak grom z jasnego nieba. Oboje wiedzą, że to, co ich łączyło, nie znikło, a wręcz przybrało na sile. Gdy jednak Michael jest gotowy dać im szansę, Dahlia nie może poradzić sobie z poczuciem winy. I znów, jak kiedyś, ucieka, łamiąc Michaelowi serce.
Tym razem jednak mężczyzna nie zamierza się poddać. Rusza za ukochaną do Hartwell, gdzie musi nie tylko pokonać wątpliwości Dahlii, lecz także zmierzyć się z największym skandalem w historii tego uroczego, nadmorskiego miasteczka.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Dajcie znać czy coś wam wpadło w oko ;) A może czekacie na coś czego tu zabrakło 

niedziela, 4 sierpnia 2019

A Discovery of Witches - Księga czarownic (recenzja serialu)


Diana Bishop jest niezwykle bystrą i błyskotliwą wykładowczynią historii na Oxfordzie. Kobieta jest również czarownicą, ale robi co może, aby zapomnieć o swoim pochodzeniu. Wszystko zmienia się jednak w dniu, w którym wchodzi w posiadanie tajemniczego manuskryptu. Aby rozwikłać związaną z nim zagadkę, historyczka podejmuje współpracę z enigmatycznym genetykiem, Matthew Clairmontem. Szybko okazuje się, że i on skrywa mroczną rodzinną tajemnicę - jest wampirem. Ich wspólne poszukiwania sprawiają, że kruchy pokój, który od wieków panuje między czarownicami, wampirami, demonami oraz ludźmi jest zagrożony.

„Księga czarownic” to serial zrealizowany na podstawie bestsellerowego cyklu „Księga wszystkich dusz” autorstwa Deborah Harkness. Produkcja jest pełną magii i tajemnic współczesną opowieścią o miłości. Książki zostały opublikowane w ponad 37 krajach i cieszyły się ogromną popularnością również w Polsce.

Jeśli chodzi o bohaterów grających to Matthew Goode skradł moje serce swoją grą aktorską i postać, którą odgrywa ląduję na liście moich ulubionych postaci nadprzyrodzonych ;D

W serialu możemy przenieść się w urokliwe miejsca jak Oksford posiadający bibliotekę ze starymi książkami czy do przepięknej Wenecji. 
Serial ogląda się bardzo szybko, każdy odcinek trwa 40 min nim się obejrzycie to, odcinek się kończy. Jeśli jesteście fanami takich seriali, to koniecznie musicie obejrzeć. 





Stacja Sky potwierdziła powstanie 2 i 3 sezonu więc pozostaję tylko czekać. 

sobota, 27 lipca 2019

Z popiołów - Martyna Senator


Autor: Martyna Senator
Tytuł: Z Popiołów
Cykl: Z Miłości 
Wydawnictwo: Czwarta Strona
Ilość stron: 336
Powstanę jak Feliks z popiołów jako lepszy człowiek. I znajdę siłę, by pójść, dokądkolwiek powiedzie mnie przeznaczenie.

Po tę książkę sięgnęłam dopiero niedawno. Mimo że leżała na półce pół roku, bo dostałam ją na święta to jakoś nie mogłam się zebrać, żeby po nią sięgnąć.

Kiedyś wyobrażałam sobie, że moje życie jest pięciolinią, na której każda chwila zostaje zapisana w postaci odpowiednio dobranych nut. A ja niczym wybitny kompozytor codziennie dopisuję dalszą część bezkresnego utworu. Jedne dźwięki są skoczne i wesołe, inne żałosne i pełne melancholii. Wszystkie razem tworzą niepowtarzalną melodię, którą nuci moje serce.

Jednak kilka dni temu wszystko umilkło, a całość zaczęła przypominać urwany hejnał.


Akcja dzieje się z dwóch perspektyw Sary i Michała.

Sara jest młodą studentką edytorstwa. Wydarzenia z przeszłości zmieniły dziewczynę nie do poznania, straciła zaufanie do ludzi i zamknęła się w sobie. Mieszka w Krakowie ze współlokatorką, a zarazem przyjaciółką Kaśką.
Dziewczyna ma pewne zasady nie może pozwolić sobie na żadne uczucia do płci przeciwnej, bo wie, że przynosi to ból i cierpienie. Jej jedynym wsparciem, jakie ma oprócz Kaśki jest jej babcia, która jest dla niej jak matka, gdyż z rodzicami nie ma za dobrych relacji.

Michał jest studentem mechaniki i budowy maszyn, pracuję jako barman w pubie, a po pracy projektuję tatuaże. Ma on za sobą też przykrą historię, na pewno nie tak bardzo, jak Sara, ale został zraniony przez dziewczynę i po tym zaprzestał poważniejszych związków, a skupiał się jedynie na samych przyjemnościach.



Dochodzę do wniosku, że na świecie istnieją dwa typy ludzi: tacy, którzy doszczętnie rujnują komuś życie, i tacy, którzy nadają mu sens.

Pewnego dnia Michał ratuje Sarę przed napaścią przez sześciu dresiarzy w okolicy pubu, w którym pracuje. Pub ma problemy finansowe, w dodatku muszą zrezygnować z atrakcji przyciągającej największy tłum - koncertów, ponieważ ich gitarzysta został podkupiony przez konkurencję. Szybko okazuje się, że Sara potrafi grać, a nawet pisze własne piosenki i zgadza się na propozycję występu.

Autorka pisząc tę książkę, postawiła na bolesne przeżycia młodych ludzi, ale także pokazuje, że nie każda miłość jest toksyczna. Jeśli chodzi o bohaterów to moją ulubioną postacią drugoplanową, była babcia Sary przeurocza kobieta o wielkim sercu. Natomiast z pierwszego planu urzekła mnie postać Michała, który do końca wspierał Sarę.
W książce przewija się też wątek muzyczny i to jest jak najbardziej na plus. Czytając przypomniałam sobie o książce Colleen Hoover "Maybe Someday" tam też były wplecione teksty piosenek.



Książkę czyta się bardzo lekko i szybko. Nie jest to książka wymagająca jakiegoś większego myślenia także, można ją przeczytać w jeden dzień. Jest to powieść o pogodzeniu się z własną przeszłością i o akceptacji bólu. Muszę jeszcze wspomnieć o okładce niby zwyczajna, a przyciąga wzrok od pierwszego spojrzenia.

Nie każdemu się pewnie spodoba ta historia, ale polecam przeczytać tym których zainteresowała krótka zapowiedź tego, co dzieje się w książce.

sobota, 11 maja 2019

Piosenki (nie) miłosne - Natalia Sońska


Tytuł: Piosenki (nie) miłosne 
Autor: Natalia Sońska 
Ilość stron: 319 
Data premiery: 24.04.2019
Wydawnictwo: Czwarta Strona 
"Nie wolno porzucać czegoś, co daje nam szczęście, kogoś, kto poświęca się całym sobą tylko dla ciebie. Choćby wszystko przemawiało, nie odrzuca się miłości i dobroci, którą ktoś ci ofiaruje. Bez względu na okoliczności trzeba ufać, że razem można przetrwać wszystko."
Prawdziwa miłość i nękane rozterkami serce… To historia dla wszystkich książkoholiczek, które oczekują niebanalnych emocji.

To najtrudniejsza decyzja w życiu Igora.


Nie powie niczego więcej, nie zrani Zosi jeszcze bardziej.


A przede wszystkim nie złamie się i nie przyzna do prawdy.


Nawet jeśli to najgorsza decyzja w jego życiu.



Po bestsellerowych Listach (nie)miłosnych przyszedł czas, by poznać historię Igora. Czy Zosia dowie się, dlaczego ją zostawił?



W poprzedniej części ,,Listy (nie) miłosne" poznaliśmy historię oczami Zosi, gdzie Igor potraktował ją okrutnie, odchodząc pozostawiając po sobie tylko list. Większość osób, które czytały pierwszą część, z pewnością go nie polubiły za to jak się zachował. W drugiej części wszystko się wyjaśnia dlaczego wyjechał, zostawił Zosię oraz rodzinę z dnia na dzień.

Piosenki (nie) miłosne to historia opowiedziana przez Igora. Okazuje się, że znalazł się on w bardzo trudnej sytuacji i nie chcąc krzywdzić swoich bliskich, postanowił ich opuścić. Wyjeżdża on więc do Warszawy, gdzie zatrzymuje się u swojego chrzestnego. Ciężko jest mu się pogodzić z tym, co go spotkało. 


Po przeczytaniu ,,Listy (nie) miłosne'' wiedziałam, że muszę sięgnąć po drugą część zwłaszcza, że tam historia jest opisywana z perspektywy mężczyzny także z niecierpliwością, czekałam na premierę. I warto było czekać. Opowieść jest pełna bólu i wzruszenia, różni się tym od poprzedniej, że nie ma w niej słodkości i romantyzmu, za to jest cierpienie i smutek.  Czytając, można przeżywać te złe, jak i te dobre i zabawne momenty, o których opowiada Igor.

Książka jest świetnie napisana czyta się ją szybko. Bardzo mi się podobało to, że w książce znalazły się teksty piosenek, jak się okazało parę z nich, lubię dlatego czytając, gdy trafiłam na którąś z nich puszczałam sobie i próbowałam wsłuchać się w słowa piosenki.



Autorka porusza bardzo ważny temat i pokazuję jak bardzo, są nam potrzebni bliscy. Czytając ją, byłam ciekawa, jak się to wszystko zakończy? I śmiało mogę wam się przyznać, że zakończenie mnie mega wzruszyło. Po skończeniu poprzedniej części czułam lekki niedosyt, pojawiały się pytania, dlaczego on to zrobił ? Czy kiedyś wróci i wyjaśni, co się stało? Teraz po skończeniu drugiej części mam wszelkie odpowiedzi na pytania. 

Książki pani Sońskiej miałam już okazję czytać więc wiedziałam, że na pewno się nie zawiodę. Jeśli czytaliście Listy (nie) miłosne koniecznie, sięgnijcie po jej drugą część Piosenki (nie) miłosne. 



Szablon dla Bloggera stworzony przez Devon.